Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Handige links

 • Hieronder staan wat handige links naar websites die interessant kunnen zijn voor uw zoon/ dochter.

Het Kinderkwartier

Zorg voor een ‘speciaal’ kind kan zwaar zijn. Weekenden en vakanties zijn gezellig, maar wanneer tankt u bij? Om ouders te ontlasten en kinderen en jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling is er ‘Het Kinderkwartier’.
‘Het Kinderkwartier’ is er voor kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) met ontwikkelings- en gedragsproblemen, ADHD, Gilles de la Tourette, Autisme Spectrum Stoornissen zoals klassiek of kernautisme, PDD-nos, Asperger, MCDD; en ook voor kinderen met angsten, een laag zelfbeeld of kinderen die gepest worden. Zowel kinderen met normale verstandelijke vermogens als kinderen met een licht verstandelijke handicap zijn welkom.
 

Zorgboerderij Reube

 
De Reube is een kleinschalig particulier zorginitiatief, gestart in januari 2008. De boerderij uit 1924 draagt deze naam en staat op landgoed Ampsen in Lochem (Gelderland). Het is een boerderij met grote schuren, die allemaal grondig verbouwd zijn. Hierbij hebben we veel aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals bijv. leemstuc, muurverwarming, vlaswolisolatie, zonnepanelen.
 
 
UMCG

Wanneer een kind chronisch ziek is, raakt dit alle gezinsleden. Door de ziekte ontstaan er zorgen en gaat er veel aandacht naar het zieke kind. Broers en zussen van een ziek kind krijgen vaak een andere positie en rol in het gezin en kunnen specifieke problemen ervaren. School is voor hen een vertrouwde omgeving die structuur en veiligheid biedt. Het is daarom van belang dat het normale schoolleven zoveel mogelijk doorgaat. Om leraren in het onderwijs te helpen bij de ondersteuning en begeleiding van leerlingen met een zieke broer of zus, heeft de Educatieve Voorziening van het UMCG een boekje ontwikkeld. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken:

www.umcg.nl

 

Circus Stoffel

 
Circustheater voor bijzondere mensen. Voor organisaties die werken met bijzondere mensen verzorgen we kunsteducatieve projecten. Vanuit onze Circustheaterschool begeleiden we kwetsbare kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Met gemeenten en welzijnsinstellingen ontwikkelen we speelse projecten op het gebied van diversiteit, leefbaarheid en talentontwikkeling.
www.circustheaterstoffel.nl

info@circustheaterstoffel.nl

Praktisch

:

Help (nieuw venster)