Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Samen sterk

 • Samen Sterk! Hup, Lichtenbeek, hup team paars & groen.
"Ik heb op je bureau wat werk voor je klaar gelegd. Laat me weten wanneer je klaar bent." Wat werk!!" Dat waren de rekenboeken van 25 kinderen, klaar om nagekeken te worden van begin tot einde!! Hiermee begon mijn onderwijs carrière 19 jaar geleden. Als assistent op een kleine school in Finland. Toen was de term 'assistent' nog nieuw. Na een week had ik een kantoortje voor mezelf met 6 kinderen uit klassen die meer ondersteuning nodig hadden dan de leerkrachten konden bieden. Mijn eigen eerste speciaal onderwijs klas binnen het regulier onderwijs. Dat is toch Passend Onderwijs.
Mijn interesse was gewekt. Ik wilde met kinderen met speciale behoeften aan het werk gaan. Maar eerst de theorie leren! Eerst studeren. Ik verhuisde meteen na mijn eerste half jaar als assistent naar Nederland en begon de lerarenopleiding. Ik was doelgericht en duidelijk in wat ik wilde. Ik leerde de Nederlandse taal, ik leerde de nodige theorie en ik liet duidelijk merken dat ik met speciaal onderwijs verder zou gaan. Ik was altijd anders. Aan alle werkstukken en prestaties wist ik een draai te geven voor kinderen met extra onderwijsbehoeften.
14,5 jaar geleden mocht ik dan starten als leerkracht op de Huifkar.
Speciaal onderwijs. Later nog ook deel van De Onderwijsspecialisten.
Het was moeilijk, leerzaam en vooral een leuke start om in Nederland verder te kunnen met mijn droom en passie.
"Veranderingen" zijn naar mijn idee het thema van de afgelopen 14 jaar geweest. Verschillende schoolstructuren, fusies, visies, samenwerkingen, plannen, met kers op de taart; Passend Onderwijs. Mooi!! Dit houdt ons allemaal in ontwikkeling. En dat is toch wat willen, kinderen zien ontwikkelen.. Daar wil ik aan meedoen!
Fanatiek, zouden sommige mensen mij kunnen noemen. Daarom ook hup Lichtenbeek in het begin van mijn tekst. Dat ben ik zeker. De andere passie in mijn leven, naast de kinderen, is sport. Ik ben een fanatieke basketballer en hou van bewegen in alle vormen. Samen een doel stellen en het traject aangaan om het doel te behalen.
Hup paars & groen!! Met veel passie en doelgerichtheid ga ik mijn nieuwe baan als teamleider van paars & groen tegemoet. Ik wil de leerkrachten en de onderwijsassistenten, die heel hard werken, in hun kracht zetten. Een team aansturen dat op de best mogelijke manier de kinderen laat ontwikkelen, zodat ze klaar zijn voor de maatschappij en Passend Onderwijs

Column

:

Help (nieuw venster)