Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Bradley Braakman helemaal happy op Lichtenbeek

 • De tienjarige Bradley Braakman uit Huissen zit sinds dit schooljaar op Lichtenbeek in Arnhem. Lichtenbeek biedt speciaal onderwijs aan kinderen van 4 t/m 13 jaar met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan langdurig zieke kinderen.
Voorheen ging Bradley naar een reguliere school in Huissen, maar omdat hij het leertempo moeilijk kon bijhouden vanwege zijn Cerebrale Parese (CP) gaat hij nu naar Lichtenbeek. Cerebrale Parese is een stoornis die wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen tijdens of vóór geboorte. Een hersenverlamming gaat vaak vergezeld van slechte coördinatie, moeite met praten en moeite met leren.
Bradley is een vrolijke jongen die erg van voetbal, gamen en muziek houdt. In zijn vrije tijd speelt hij het liefst FIFA op de Playstation. Daarnaast is hij groot fan van Vitesse en gaat soms naar een wedstrijd in het Gelredome. Bradley heeft vanwege CP last van zijn been tijdens het lopen. Hiervoor krijgt hij een spalk aangemeten. Bradley vindt het niet erg om een spalk te krijgen want hij schaamt zich er niet voor. Hij vindt het alleen jammer dat hij zijn favoriete spijkerbroek niet meer kan dragen omdat de broek niet meer zal passen wanneer hij de spalk  om zijn been draagt.
Naar school met CP
Bradley heeft het erg naar zijn zin op Lichtenbeek.  Hij zit in een kleinere klas en zijn juf, Brigitte, legt vaker en langer iets uit. Hierdoor snapt hij ook beter wat hij moet doen tijdens een oefening. Ook vindt Bradley het erg fijn dat er tijdens schooltijd iemand komt om zijn spalk aan te meten. Toen hij nog in Huissen op school zat moest hij telkens een dag vrij nemen als hij naar de fysiotherapeut  moest. Bradley heeft gelukkig niet zoveel last van de gevolgen van CP. Soms wordt hij extra geholpen tijdens de gymles, maar dat vindt hij helemaal niet erg. Op school vindt Bradley het het leukst om in de pauze op het Johan Cruijff Court te voetballen. Bradleys grootste droom is om DJ te worden en hij heeft zelfs al een artiestennaam, namelijk DJ BBB!

Nieuws

:

Help (nieuw venster)