Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Project Meer mogelijk met media

 • Alle kinderen krijgen vroeg of laat te maken met social media. Om ze daarop voor te bereiden starten op 24 oktober 3 klassen binnen Lichtenbeek een project ‘Meer mogelijk met media’ in samenwerking met de CliniClowns.
We gaan werken met het media(eigen)wijze programma van www.Neuzenroode-scholen.nl in de klas en voor de leerlingen persoonlijk  www.Neuzenroode.nl .
Op deze sites maken leerlingen kennis met social media in een beschermde omgeving, alleen met inlogcode te gebruiken. Ze leren in deze beschermde omgeving:
- op een veilige manier met leeftijdsgenoten en met de CliniClowns chatten en webcammen
- foto’s en filmpjes plaatsen/bekijken, maar ook zelf maken
- je eigen plek/profielpagina opleuken
- vrienden maken (Neuzers)
- meekijken/meedoen met live Webcam TV (live uitgezonden vanuit onze studio in Amersfoort).
 
Met behulp van een clown en coach kunnen leerlingen de website verkennen, ontdekken ze de mogelijkheden en risico’s van media en de leuke en veilige voordelen van de website. De coach ondersteunt vanuit techniek, analyse en reflectie. De clown vanuit creativiteit, humor en je grenzen verleggen, maar ook je fysieke presentatie en mimiek. Met aandacht voor de individuele leerling en het vergroten van hun zelfvertrouwen.
 
We wensen de groepen Blauw/groen Ans, Groen Renate en Paars Carin veel mediawijsheid toe met een eigenwijze glimlach.
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)