Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Ouder-doe-middag

 • Ouder-doe-middag op Lichtenbeek. Een groot succes!
Zaterdag 28 september was de try-out van de ouder-doe-middag. Ruim 30 ouders, 1 opa en zo'n 15 kinderen waren naar school gekomen om samen met een aantal collega's van school klussen uit te voeren. De ouderraad had samen met Maarten de organisatie op zich genomen en dat was prima voor elkaar! Het broodje met soep vooraf zorgde er voor dat iedereen voldoende energie had om aan de slag te gaan. Nou, dat hebben we gemerkt! Er is heel veel werk verzet. De gele streep langs het trottoir is weer zichtbaar voor iedereen die daar dus niet lang mag parkeren. Het zebrapad heeft zijn kleuren weer terug en een aantal struiken uit de border bij de oude ingang zijn verwijderd (met gebruik van grof geweld overigens) zodat daar weer nieuw aangeplant kan worden. Er zijn gangen gesausd; het is weer stralend wit in de gang bij de Pietje Bell zaal, maar ook bij de entree van de paars-groene gang. Wat een verbetering weer. In het lokaal van juf Kaatje, Gelske, Brenda en Danielle zullen ze maandag waarschijnlijk de zonnebril opzetten want de prikborden zijn in een mooie Lichtenbeek-blauw-groene-kleur geschilderd, het ziet er kleurrijk uit! In de gangen heeft een handige-fietsen-maker-vader fietsjes gecontroleerd, banden opgepompt en zelfs remkabels vervangen. De snoezelruimte leek wel een smoezelruimte. Het heeft een grote opruim –en schoonmaakbeurt gekregen. Er kan weer lekker gesnoezeld worden.
Buiten was ook het nodige te doen. Nu hadden we prachtig weer, dus beter kon niet. Bij het Cruyff-court zijn de bankjes weer geschilderd. Een aantal moeders heeft hier hard aan gewerkt. Achter het Cruyff-court zijn een aantal hekjes weggehaald, vervangen, opgeknapt, etc. Een echte mannen-klus! Nog een echte mannen-klus was het verwijderen van een speeltoestel dat onlangs was afgekeurd. Na de nodige reparaties de afgelopen jaren was het nu echt op en dus onveilig. Een mooie klus voor drie vaders om 'even' te slopen. Dat 'even' viel ze wel  tegen, want er was een slijptol en veel kracht voor nodig om het uiteindelijk helemaal uit de grond te krijgen. Met zweet op het voorhoofd werd het toestel vervolgens in delen afgevoerd. Nu moeten we aan de slag om te zien of we een vervangend toestel kunnen regelen.
Op het speelplein is vervolgens ook nog een 'praatpaal' geschilderd waardoor het er weer prima uit ziet. De schuren die we hebben staan op het middenterrein, waar al het rollend speelmateriaal in staat, zijn weer voorzien van een beits-laag en kunnen er ook weer even tegen. Laat de winter maar komen. Na een kwartiertje pauze halverwege de middag ging iedereen weer aan de slag om de klus af te maken.
De kinderen hebben zich in de personeelskamer prima vermaakt met knutsel -en kleuractiviteiten o.l.v. de ouderraad-ouders. Andere kinderen kozen er voor om lekker te springen op het grote springkussen in de speelzaal.Tegen half vijf werden alle materialen weer verzameld en konden we met een hapje en een drankje terugkijken op een zeer geslaagde ouder-doe-middag. Klussen doen voor de school samen met andere ouders is een prachtige try-out geweest. Er is echt heel veel werk verzet maar het was vooral erg gezellig. Veel enthousiaste ouders die volgend jaar weer van de partij zijn. U ook?

Nieuws

:

Help (nieuw venster)