Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Lichtenbeek
  Wekeromseweg 6
  6816 VC Arnhem
  T 026 – 483 84 00
  F 026 - 483 84 99
  info@lichtenbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Positieve reacties na afloop ouderavond over Mediawijsheid

 • Donderdag 24 november vond er op De Ommezwaai een ouderavond over mediawijsheid en cyberpesten plaats. De ouderavond was georganiseerd door Lichtenbeek, Christoffelschool en De Ommezwaai samen, waarvoor ouders en collega’s waren uitgenodigd. .

​Reden voor het organiseren van een gezamenlijke ouderavond was onder andere dat de scholen het belangrijk vinden om verbinding met elkaar te zoeken over onderwerpen die leerlingen in speciaal onderwijs aangaan, bijvoorbeeld over mediawijsheid en cyberpesten. Mediawijsheid is een ook een onderdeel van de 21e eeuwse vaardigheden, waar structureel aandacht aan wordt besteed in ons onderwijs.

De presentatie over mediawijsheid en cyberpesten werd gepresenteerd door Jacqueline Kleijer. Zij is deskundige op het gebied van sociale media en opvoeding. Het was een informatieve presentatie waarbij stil werd gestaan bij het online gedrag van kinderen, bijvoorbeeld:
-          Wat doet groepsdruk met kinderen in gezamenlijke WhatsApp groepen.
-          Hoe ga je om met ongewenst online gedrag van kinderen en hoe spreek je hen hierop aan.
-          Hoe herken je gameverslaving bij een kind.
De sfeer tijdens de ouderavond was informeel. Onderling werden kennis, ervaringen en praktische tips gedeeld. Veel ouders herkenden bijvoorbeeld dat hun kinderen, vanwege hun licht verstandelijke beperking (lvb) of door een vorm van autisme, in de ‘online’ wereld vaker contact durven te maken met andere kinderen dan in de ‘echte’ wereld.
 
Het was een erg informatieve avond.  Na afloop hebben we enkele ouders gevraagd wat zij vonden van de ouderavond:
 
“Ik vond het fijn dat er veel bruikbare tips werden gegeven over online gedrag van kinderen, vooral als mijn zoon op het vso zit en waarschijnlijk steeds meer online gaat” – moeder van Tim (10 jaar), De Ommezwaai.
 
“Interessante avond! Mij is vooral bijgebleven dat je in gesprek moet blijven met kinderen, zowel op school als thuis. En dat je kinderen altijd positief moet benaderen wanneer ze iets verkeerds hebben gedaan, maakt niet uit of dit online of offline is.”- moeder van Ingvar, Lichtenbeek.
 
“Ik heb met veel belangstelling geluisterd naar de presentatie. Ook vond ik het erg interessant om ervaringen van andere ouders te horen die kinderen hebben met andere gedragsproblematiek. Daarnaast vind ik ook prettig dat ik nu zelf wat meer weet over het online gedrag van kinderen. Zodoende kan ik mijn zoon, die een licht verstandelijke beperking en autisme heeft, ook beter uitleggen over online mediagebruik en hem wijzen op de gevaren van internet. “– Moeder van Freek en Jarno, De Ommezwaai.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)