Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden

Sport

  • Wij zijn één van de 4 sport actieve scholen voor speciaal onderwijs in Nederland. Dit certificaat hebben wij gekregen omdat we veel aandacht besteden aan sportactiviteiten.

De afdeling Bewegingsonderwijs organiseert jaarlijks sportdagen en sportieve activiteiten die in de pauzes plaatsvinden of aansluitend na schooltijd. Het sportaanbod bestaat onder andere uit: jazzballet, voetbal, zwemmen, judo, (schuif)tafeltennis en rolstoelhockey voor elektrische rolstoelen en handbewogen rolstoelen. Afhankelijk van de belangstelling van de leerlingen wordt ook regelmatig deelgenomen aan regionale en landelijke toernooien.
Special Heroes
Special Heroes is een sportstimuleringsproject van De Onderwijsspecialisten in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF. Doel is de kinderen meer te laten bewegen en in contact te brengen met verenigingen waar ze ook lid van kunnen worden. Onze school doet actief mee met dit project en werkt samen met een aantal sportverenigingen uit de regio.
De bedoeling van het sportproject is om mogelijkheden te creëren om de kinderen ook na schooltijd actief aan sportactiviteiten te laten deelnemen.
Dit hangt ook samen met het belang dat wij hechten aan het hebben van een passend sociaal netwerk buiten schooltijd. Via Special Heroes vinden steeds meer kinderen van onze school de weg naar (reguliere) sportverenigingen. Meer informatie vindt u op www.specialheroes.nl.


FitKids
In samenwerking met een fysiotherapeut van Klimmendaal, bieden we kinderen een sportprogramma om de conditie te verbeteren en de kinderen door te leiden naar een sportvereniging. Voor meer informatie: Kees van Dinther, vakleraar bewegingsonderwijs, T 026 - 483 84 00.
 
Sportmix
Voor die kinderen die niet bij een reguliere sportvereniging kunnen sporten, is er het programma Sportmix op woensdagmiddag.
Voor meer informatie: Kees van Dinther, vakleerkracht bewegingsonderwijs, of Annette Oyevaar, vakleerkracht bewegingsonderwijs, T 026 – 483 84 00.
 
Fitkids en Sportmix kunnen op de dinsdagmiddag gecombineerd worden met de buitenschoolse opvang op het terrein.
 

Extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)