Jumborun 22 juni

Zaterdag 22 juni 2019 was het weer zover. De jaarlijkse Jumborun werd gereden. Dit jaar voor de 56ste keer. Voor de oudere leerlingen van onze school is dit elk jaar weer een feestje. Ruim 80 motorrijders met zijspan kwamen die zaterdagmorgen al vroeg naar school om de deelnemers op te halen. Toen iedereen een plekje had gevonden vertrokken we in een lange stoet op weg naar de plaats van bestemming. 

Halverwege de route kwamen er nog meer motorrijders bij van de school uit Ede. Dit jaar reden we via een mooie route naar Apeldoorn, naar “Speelparadijs Malkenschoten”. We werden begeleid door verkeersregelaars van de motorclub uit Nijmegen. Zij zorgden ervoor dat we overal veilig konden doorrijden. In Apeldoorn kreeg iedereen een tas met daarin een lekkere appel, iets te snoepen, een fles met water en een muntje voor frietjes met een snack en nogmaals drinken.

Gelijk op de parkeerplaats kwamen we Binky al tegen. Dit was de mascotte van Malkenschoten. In het park waren veel verschillende dieren: geitjes, konijnen, cavia’s, eenden, paarden en varkens. De scharrelkippen liepen overal. Bij de kinderboerderij werd flink geknuffeld. Er was een vogelhoek. Binky’s bus reed rondjes door het park. Er waren meerdere speelplaatsen. Ook een vijver met waterfietsen en een waterspeeltuin. We hadden afgesproken dat de kinderen alleen met een begeleider op de waterfietsen mochten. Kortom, ook door het mooie weer, werd het een heel leuke, geslaagde dag.

Halverwege de middag verzamelden we bij de motoren en vertrokken we terug naar school. Rond half vijf stonden de ouders ons daar op te wachten en kwam er een einde aan deze gezellige dag. De kinderen namen afscheid van hun motorrijders en gingen moe naar huis. Voor de rijders was er als bedankje nog een maaltijd als afsluiting van dit jaarlijkse evenement waar iedereen op vrijwillige basis aan meewerkt.

De Jumborun heeft een eigen website: www.jumborun.nl Leuk om met uw kind terug te kijken op de dag.