Bezoek wethouder Hans de Vroome

Afgelopen woensdag 27 mei bracht Hans de Vroome (wethouder Onderwijs gemeente Arnhem) een bezoek aan Lichtenbeek. Aanleiding voor het bezoek was om het speciaal onderwijs een blijk van waardering te geven voor wat zij de afgelopen weken hebben neergezet voor hun leerlingen. 

Bij aankomst kreeg de wethouder een rondleiding door de school. Binnen nam hij onder andere een kijkje bij de onderwijs-zorggroepen, waar leerlingen extra zorg en/of intensieve begeleiding krijgen. Marnix de Leeuw en Tyra Buitenhuis (directie) en Hennie Loeffen (bestuurder De Onderwijsspecialisten) praatten de wethouder bij over hoe zorg en onderwijs binnen de school georganiseerd zijn. De wethouder heeft naast Onderwijs ook Jeugd/jeugdzorg in zijn portefeuille.

Na de rondleiding was er bij de hogere leerroutes een groepsgesprek in de klas. De leerlingen vertelden over het afstandsonderwijs en hoe ze dit hebben ervaren. Sommige kinderen vertelden hoe ze naast het leren voor school, ook mooie dingen van hun ouders hadden geleerd. 
Na het groepsgesprek ging de wethouder weer op weg naar het stadhuis. 

Het was een prima bezoek. De wethouder vond Lichtenbeek een mooie school.

Eerder deze maand bracht wethouder De Vroome ook al een bezoek aan school De Ommezwaai in Arnhem.